31 Mart 2014 Pazartesi

Terbiyeli tavuk çorbası

Terbiyeli tavuk çorbası


Malzemeler:

5 su bardağı tavuk suyu

5 su bardağı su

2,5 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 çay kaşığı limon suyu

tuz

1 çay bardağı tel şehriye


Yapılışı:  Tavuk suyu ve su bir tencereye konur kaynamaya bırakılır.Bu arada terbiye hazırlanır; yumurta sarısı, un, tuz, limon suyu bir kapta pürüzsüz bir şekilde karıştırılır, 1 çay bardağı oda sıcaklığında su eklenip karıştırmaya devam edilir, 1 çay bardağı da kaynayan çorba suyundan ilave edilir.Hazırlanan terbiye kaynamakta olan suya yavaşça hızlı karıştırarak eklenir.2-3 dakika daha karıştırarak koyulaşması beklenir.Altı kısılan çorbaya şehriye ilave edilir, 10 dakika şehriyeler yumuşayıncaya kadar ocakta tutulur.


Terbiyeye 2 kaşık yoğurtta eklenebilir afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...